Edu-Art TCM

Rotterdam (Zuid-Holland) - vakgebied Coaching
Edu-Art TCM
Edu-Art TCM

Edu-Art is mijn praktijk; ik heet Eduard Faas en ben gecertificeerd trainer, coach en mediator. Ik begeleid mensen op hun levensweg en help ze één of meer stappen vooruit te zetten, ook als ze zelf denken dat ze vastzitten. Ik werk zowel met particulieren als in opdracht van bedrijven en (welzijns)instellingen.

Mijn motto is: Alles is mogelijk; er is een way out, die we vrijwel altijd kunnen vinden!

Welk traject we samen ook doorlopen,je komt er altijd uit met meer eigenwaarde en meer zelfvertrouwen. Dat betekent dat je voortaan gemakkelijker keuzes kunt maken en díé beslissingen kunt nemen die echt passen.

Edu-Art
Mensen begeleiden op hun levensweg is een leerzaam proces, voor allebei de partijen. Daar komt het eerste deel van mijn bedrijfsnaam vandaan: Edu, van educatief, oftewel leerzaam.

Bovendien is het heel mooi om verder te komen in het leven; om iemands eigenwaarde en zelfvertrouwen te zien groeien. Ik vind dat als een kunstwerk vaak zo mooi, en dat verklaart het tweede deel van mijn bedrijfsnaam: Art.

Samen verwijzen deze delen natuurlijk ook nog naar mijn voornaam: Edu-Art = Eduard.

Mediation

Kern:
Wanneer er een conflict is waar de betrokken partijen zelf niet uitkomen, kunnen zij een onafhankelijke derde inschakelen om hun gesprek te stroomlijnen en de wederzijdse belangen helder te krijgen. Zon mediator is er altijd op uit een oplossing te vinden waar alle partijen achter staan, zodat ze met elkaar verder kunnen op de manier die zij verkiezen. Dat kan zowel een voortzetting als een (correcte) beëindiging van de relatie zijn.

Mediation is vaak bedoeld ter voorkoming van een gang naar de rechter, wiens taak het immers is de knoop door te hakken met inachtneming van de wet, ongeacht de gevoelens die bij beide partijen leven.

Inhoud
Edu-Art is gespecialiseerd in mediation op de volgende terreinen:
- Kwesties in de privésfeer (familie en echtscheiding)
- arbeidsconflicten (incl. exit-mediation)
- geschillen op het gebied van sociale zekerheid en inkomen

Voorbeelden van kwesties in de privésfeer:
Communicatieproblemen binnen een al of niet samengesteld gezin.
Verschil in inzicht tussen ouders en kinderen, tussen broers en zussen of tussen andere familieleden onderling.
Erfeniskwesties (incl. vragen als wat moet er gebeuren met de as?).

Echtscheiding, verdeling van de (in)boedel
Indien kinderen aanwezig: omgangsregeling
(Voor de formele afwikkeling via de Rechtbank wordt een advocaat ingeschakeld)

Burenconflicten (leidend tot buurtbemiddeling).

Voorbeelden van arbeidsconflicten:
Re-integratie na langdurige uitval in een arbeidssituatie vanwege verstoorde verhoudingen of een conflict
Beëindiging van een dienstverband met wederzijdse toestemming van werkgever en werknemer, op een manier die voor beiden acceptabel is (exit-mediation; zonder ingewikkelde procedures en langdurige trajecten).

Voorbeelden van geschillen rondom sociale zekerheid en inkomen:
Onenigheid tussen een uitkeringsinstantie of verzekeringsmaatschappij en een cliënt over de uitkering waar de cliënt al dan niet recht op heeft.
Onenigheid tussen een werkgever en een werknemer over de (mate van) arbeidsongeschiktheid van de laatste.
Mediation tussen cliënten en instanties als de Belastingdienst, bijvoorbeeld over uitkeringen of toeslagen. Dit gaat meestal schriftelijk en deze vorm van mediation neigt naar advisering.

Methode:
Ik heb een gedegen opleiding achter de rug tot mediator en ik ben dan ook geregistreerd bij de beroepsorganisatie NMI. Bovendien ben ik jurist.

Daarnaast ben ik internationaal erkend NLP-master en ben ik gedegen opgeleid in Systemisch Werk (familieopstellingen). Juist daardoor heb ik een nog scherper oog voor (familie)verhoudingen en kan ik relatief eenvoudig de kern en achtergronden van een kwesties die spelen boven tafel krijgen. Deze vaardigheden zijn ook bijzonder goed toepasbaar in bijvoorbeeld het tot stand brengen van omgangsregelingen met kinderen.

Ook al lijkt het soms eenvoudig, vaak zit er van alles achter een kwestie waarvan de betrokkenen zich niet (goed) bewust zijn, maar wat wel mede verantwoordelijk is voor hun opstelling. Als dat eenmaal duidelijk is, gaat het vlottrekken vaak vanzelf. Dit is vooral van belang bij echtscheidingszaken; ook als de partners het met elkaar eens zijn, is het goed om na te gaan of er nog meer speelt.

In principe is iedere kwestie, geschil of conflict oplosbaar, en het streven is dat te doen op een manier die álle betrokkenen tevreden stemt. Zodat ze met elkaar verder kunnen op een positieve manier, en bovendien ieder voor zich een goed inzicht heeft gekregen in wat er werkelijk toe doet in hun leven. Ook bij het regelen van een echtscheiding is deze benadering van belang om tot een goede verdeling van de (in)boedel te komen en latere problemen te voorkomen.

Vorm:
Mediation vindt plaats op een neutrale locatie (door mij te regelen). Bij zakelijke conflicten kunnen de betrokkenen ervoor kiezen de mediation op locatie te doen plaatsvinden.

Een gemiddeld mediationtraject neemt tussen de 3 en 8 sessies van 1,5 - 2 uur in beslag. Soms echter is één gesprek al voldoende.

Coaching

Kern:
Ik noem mijzelf graag levensloopcoach: ik bied begeleiding bij alle denkbare stappen die iemand overweegt te zetten op zijn of haar levenspad.
Dat doe ik niet door die stappen voor te zeggen of zelfs maar te suggereren. Het gaat erom dat jij bewust! kiest. En soms heb je daarvoor wat meer inzicht nodig in je eigen overwegingen, of wat meer zelfvertrouwen om een gewenste stap te durven zetten. Dáár help ik je dan bij.

Mijn coaching is erop gericht jouw zelfkennis en zelfvertrouwen dusdanig te versterken dat je duidelijker keuzes kunt maken en gemakkelijker beslissingen kunt nemen.
Wat vind jij écht belangrijk? De coaching brengt je dieper in contact met jezelf, zodat je het antwoord op die vraag zelf kunt geven.

Inhoud:
Je levensloop is veelomvattend; je bent welkom met al je vragen. Of het nu gaat om relaties (met partner, kinderen, familie, vrienden,) of je werk, om huisvesting of om je opleiding, samen brengen we de vraagstelling uitgebreid in kaart en komen we tot een oplossing.

Methode:
Ik werk voornamelijk op basis van NLP, Neuro-Linguïstisch Programmeren. Ik ben gecertificeerd NLP Master en begeleid regelmatig NLP-opleidingen.

Daarnaast heb ik een gedegen kennis van Systemisch Werk (familieopstellingen, op basis van een gedegen opleiding), een methode die op een bijzondere manier vaak onbewuste verbanden blootlegt tussen gedrag en overtuigingen.

Iets concreter gezegd: vaak liggen er aan gedrag dat je als ongewenst van jezelf ervaart, onbewuste overtuigingen ten grondslag die niet bij jou passen; die je bijvoorbeeld hebt opgedaan in een heel vroege levensfase en die je toen geheel onbewust hebt opgeslagen. Maar die nog wel steeds een deel van je leven bepalen!

Die overtuigingen halen we dan boven tafel, zodat je ze kunt vervangen door overtuigingen die wél effectief voor je zijn.

Doelgroepen:
Zowel particulieren als managers en/of medewerkers van bedrijven en instellingen kunnen gebruikmaken van de coachingstrajecten die Edu-Art aanbiedt.

Vorm:
Een gemiddeld coachingstraject bestaat uit 6 tot 9 sessies van 1,5 uur.
Coaching voor bedrijven kan op locatie.
Op zoek naar een goede en betaalbare loopbaancoach?
Gratis offertes aanvragen »

Bedrijfsgegevens
Edu-Art TCM
Vakgebied: Coaching

Adres
Hogenbanweg 12 C
3028 GM Rotterdam (Zuid-Holland)

Populaire steden


Over Offerti
Contact
Over Offerti
Hoe werkt Offerti?
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Sitemap

Werken met Offerti
Offertes aanvragen
Aanmelden als professional
Premium account
Partners/Affiliates
Bedrijvengids
Blog

Bedrijfsgegevens
Offerti BV
Noorderstraat 66
1017 TV Amsterdam
Kvk: 50196049

© Offerti 2009-2024