Home > Bedrijvengids > Jurist > Utrecht > AdvocatuurvanHaren

AdvocatuurvanHaren

Utrecht (Utrecht) - vakgebied Juridisch
Advocatuur Van Haren

Achtergrond en kennis
Nadat ik Nederlands recht heb gedaan, ben ik gedurende mijn werk in het notariaat begonnen aan een studie notariaat waar ik het volledige programma doorlopen en ook de beroepsopleiding heb afgerond. Daarna ben ik op projectbasis een jaar uitvoerend aan het werk geweest bij de NS in het kader van de juridische opsplitsing van de NS in allerlei verschillende bedrijven. Het ging om de juridische levering van alle NS eigendom aan alle verschillende partijen. Vervolgens ben ik bij een grote accounts-organisatie (Gibogroep, nu:Flynth) als jurist aan de slag gegaan. In 2005 ben ik overgestapt naar de advocatuur, het kantoor (Driehoek Advocaten) waar ik begon, was gelieerd aan deze accountantsorganisatie. Vervolgens ben ik eind 2008 voor mezelf begonnen.

Particulieren

Advisering het gebied van personen en familierecht en erfrecht. Gezien mijn notariële achtergrond ligt deze combinatie natuurlijk voor de hand. In dit rechtsgebied speelt de emotie vaak een grote rol. Uiteraard probeer ik eerst de emotionele angel uit (boedel)ruzies e.d. te krijgen, maar als dat niet gaat, dan gaan we ook echt naar de rechter, want anders blijven zaken jaren lang vast zitten. Verder begeleid ik aanvragen bewind voering, mentorschap en curatele alsmede verzoeken aan de kantonrechter, om schenkingen te mogen doen en/of de aanschaf van bepaalde zaken.

Ook voor alles betreffende registergoederen kunt u bij mij terecht. Denk aan grensconflicten, erfdienstbaarheden, land al jarenlang in uw bezit (maar u bent niet de officiële eigenaar) of land dat u kwijt dreigt te raken, indien u geen actie onderneemt. Notariële akten lezen is een vak apart, bij de NS heb ik een jaar lang vrijwel iets anders gedaan. Eventuele misverstanden kunnen na lezing van de akte uit de weg geruimd worden en u weet of hetgeen u wenst, kan en ook zin heeft.

Verzekeraars willen vaak niet uitkeren, maar dit is lang niet altijd terecht. De verzekeraar krijgt veelal te weinig weerstand en kan zonder veel inspanning vast houden aan haar afwijzing.

Ondernemers

Jarenlange ervaring met advisering van ondernemers zowel bedrijfsmatig als privé, veelal in samenwerking met andere disciplines ,heeft me een brede kijk gegeven op het opsporen , voorkomen en oplossen van problemen. Dat het voorkomen van problemen, onder meer, door het maken van goede overeenkomsten, niet meetbaar is, moet je op de koop toenemen. Het beste kom ik tot mijn recht in een langdurige relatie zodat ik als een soort bedrijfsjurist kan functioneren. Het daarom kan zijn dat ik met niet-juridische maar met praktische oplossingen kom. Uiteindelijk wil de ondernemer werken en niet procederen of lichtvaardig afscheid nemen van relaties.

Een ander aspect waar ondernemers mee te maken kunnen krijgen zijn subsidies en dan vooral subsidies die zijn aangevraagd maar niet - of niet volledig toegekend zijn. Ik bestudeer het dossier (en stel daarna nog vele vragen!) en laat weten of ik meen dat bezwaar en beroep zin hebben en voer de werkzaamheden ook uit. Het kan overigens ook zijn dat ik in de bezwaarfase alleen adviseer. Inmiddels heb ik al vele procedures succesvol afgesloten. Vaak werk ik nauw samen met de subsidieadviseur en laat ik me technisch voorlichten.

Alles betreffende registergoederen, zie bij particulieren.
Op zoek naar een goede en betaalbare jurist?
Gratis offertes aanvragen »

Bedrijfsgegevens
AdvocatuurvanHaren
Vakgebied: Juridisch

Adres
Bouwstraat 45 J
3572 SP Utrecht (Utrecht)

Over Offerti
Contact
Over Offerti
Hoe werkt Offerti?
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Sitemap

Werken met Offerti
Offertes aanvragen
Aanmelden als professional
Premium account
Partners/Affiliates
Bedrijvengids
Blog

Bedrijfsgegevens
Offerti BV
Noorderstraat 66
1017 TV Amsterdam
Kvk: 50196049

© Offerti 2009-2024