Home > Bedrijvengids > Mediator > Utrecht > oktober advies

oktober advies

Utrecht (Utrecht) - vakgebied Mediation
oktober advies

Wat vooraf ging
Terug in Nederland en met een promotie bij SNV begon 2010. Een jaar van wennen en van veel beslissingen, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Het was duidelijk tijd voor iets anders, alleen wat wist ik nog niet. De behoefte aan een omgeving die past als een jas en werk dat je zelf kunt sturen vormden mijn gedachten en in april 2011 heb ik oktober advies opgezet.

Oktober advies
Een van mijn vroege en prettige herinneringen is de maand oktober. Je zat er net weer lekker in na de zomervakantie, er was nog een heel stuk van het jaar met fijne vooruitzichten en je zag zo duidelijk een verandering; van buiten naar binnen, de veranderende kleuren en licht. Het was ook altijd een periode waarin ik, van kleins af aan, begreep dat de tijd schuift en er voor elke tijd iets anders past, iets anders passend is. Kortom; voor mij gebeurt er wat in oktober, er is beweging.

Buiten jeugdherinneringen heb ik een aantal maal een cruciale gemaakt in de maand oktober; een keuze die bepalend was voor een volgende fase in mijn leven, zoals het vertrek naar Kenya of andere persoonlijke stappen.

Op mijn kaartje staat een bekend school knutselwerkje van vroeger; de kastanje met houtjes en stukjes wol, die samen een web vormen. Ik heb dit beeld gekozen om dat het voor mij symbool staat voor oktober en voor HR als spin in het web, opererend vanuit het centrum, en de kastanje als kernachtige pit, ontdaan van haar bolster. Het web en haar draden verbinden. Mensen én Human Resources (HR) vraagstukken. Zo wil ik oktober laten zien, en als HR adviseur opereren.

Werkzaamheden
Oktober advies is een HR adviesbureau voor interim en consultancy werk.

In de afgelopen 16 jaar heb ik in verschillende HR functies gewerkt; in binnen- maar vooral en voornamelijk ook in het buitenland. Ik heb met veel plezier in zowel de profit als de non profit sector gewerkt en verschillende managementfuncties bekleed.

Altijd heb ik bij mooie merken gewerkt en organisaties met een duidelijk profiel. Dat is ook het leuke van HR, je kunt het overal doen en je vereenzelvigen met de dienst of het product dat geleverd wordt. Ik ben ook altijd heel loyaal geweest aan mijn werkgever en aan het merk dat ik vertegenwoordigde. Bij het inslaan van nieuwe wegen met oktober advies hoort voor mij ook een ander soort spanning; loyaliteit aan je opdrachtgever, maar niet als werkgever.

Als pure generalist sta ik graag dichtbij het primair proces van het bedrijf. Ik zie HR als onderdeel van de grotere organisatie, waarbij het HR stuk bijdraagt aan verbetering en verandering van de organisatie als geheel, en niet als separaat onderdeel.

Organisaties die zeggen human capital als belangrijkste asset te zien en dat met een ingewikkeld HR instrumentarium proberen te bewijzen hebben niet altijd het HR huis ook daadwerkelijk op orde; te vaak heb ik gezien dat hoe indrukwekkender de uitspraken hierover zijn, hoe verder het HR denken van de behoeften van de organisatie en haar mensen verwijderd is.

Mijn ervaring bestrijkt het hele HR spectrum, met de nadruk op change management, groei- en krimpscenario's, HR Development, performance management en organisatie inrichting. Individuele trajecten, (potentieel)ontwikkeling en coaching maken mijn HR expertise compleet. Als adviseur ben ik het meest op mijn plek, omdat ik zo kan meedenken met het grotere geheel en het HR stuk in andere processen of onderdelen kan laten meesturen. Het is geweldig om te zien hoe kloppend een gegeven advies kan zijn en hoe doorslaggevend zachte sturing kan worden! Als adviseur kan ik naar hartelust openheid, humor en kleur laten zien en dus mijzelf vertegenwoordigen.

Als ondersteuning van mijn HR activiteiten ben ik ook als mediator actief. Ik ben geregistreerd NMI mediator en bemiddel in conflicten. De combinatie HR en mediation is een logische en voor mij een mooie verdieping van mijn vak. Niet alleen voor arbeidsconflicten kan er zo goed bemiddeld worden, ook elke andere situatie in de verhouding tussen werkgever en werknemer kan baat hebben bij mediation en mediationvaardigheden.

De HR en ik klik
De eigenste draai heb ik ruim 8 jaar geleden aan mijn carriere én mijzelf gegeven, door voor SNV naar Kenya te verhuizen om voor daar HR manager voor Oost en Zuidelijk Afrika te worden. Dat kwam zo: ik werkte in de telecom in een Europese functie. Op een gegeven moment ging dat heel klassiek een beetje knagen en was het tijd om een verandering te maken, om iets anders te gaan doen. Na mijn studie had ik een tijdje in Kenya gewerkt, en alhoewel dat lang gelden was, was Afrika altijd stevig in mijn hoofd blijven zitten. Zou het niet prachtig zijn om mijn twee liefdes, HR en Afrika, in een baan te kunnen verenigen? Nou liggen de HR banen in Afrika niet voor het oprapen en zeker niet de inhoudelijk interessante. Tot ik in oktober mijn baan vond, gewoon in een vakblad.

Kort daarop verhuisde ik, in mijn eentje, naar Nairobi om daar te leven en te werken. De baan moest nog helemaal vorm krijgen en mijn leven daar ook. Ik genoot van het ontdekken, van het pionieren en het nieuwe dingen doen. Ik reisde veel en settelde in mijn nieuwe land. Ik (her)ontdekte mijn drive voor mijn vak, en had voor het eerst helemaal het gevoel dat ik mijzelf werd, en werd wie ik worden wilde.

Dát was voor mij zo wezenlijk dat ik er ook veel aan had in mijn werk. Autenthiek zijn en oprecht vanuit jezelf handelen waren extra belangrijk voor mij omdat ik op die manier ook in elke cultuur kon werken. Natuurlijk zijn er situaties waarin politiek, mores of een aangepaste opstelling een rol (moeten) spelen. En natuurlijk zijn er momenten dat je niet in staat bent om dicht bij je zelf te blijven en zo te handelen, maar ik ben er wel van overtuigd geraakt dat HR en organisaties wel varen bij deze opstelling.

Naast mijn eigen ervaring van worden wie ik werd, is het ook iets wat ik een ieder gun. In en door mijn werk kan ik anderen stimuleren keuzes te maken die hen, of het nou bijvoorbeeld werknemers of coachees zijn, dichter bij zichzelf brengen. HR instrumenten, zoals talent- en ontwikkeltrajecten, comptentie ontwikkeling, maar ook een performance management systeem of organisatie doorlichting kunnen mensen die inzichten of tools geven die ze doen klikken; het gevoel geven dat dingen (weer) kloppen en op zijn plek zijn. Daar wil ik graag bij zijn, aan bijdragen en de regie van voeren.

Als gezegd, het buitenland en het werken met verschillende mensen en culturen hebben mij verrijkt. Het leven in Afrika en Latijns Amerika horen bij mijn verhaal. De verschillen tussen Latijns Amerika, Europa, de Balkan en Afrika zijn net zo talrijk als de overeenkomsten. Het vinden van HR instrumenten en een aanpak die zowel die overeenkomsten als de verschillen respecteert is mijn scope.
Op zoek naar een goede en betaalbare mediator?
Gratis offertes aanvragen »

Bedrijfsgegevens
oktober advies
Vakgebied: Mediation

Adres
3581 XS Utrecht (Utrecht)

Over Offerti
Contact
Over Offerti
Hoe werkt Offerti?
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Sitemap

Werken met Offerti
Offertes aanvragen
Aanmelden als professional
Premium account
Partners/Affiliates
Bedrijvengids
Blog

Bedrijfsgegevens
Offerti BV
Noorderstraat 66
1017 TV Amsterdam
Kvk: 50196049

© Offerti 2009-2024