Home > Bedrijvengids > Mediator > Limburg > winantsmediation

winantsmediation

Heerlen (Limburg) - vakgebied Mediation
Wat is mediation?
Mediation is een vorm van conflictoplossing. Als twee of meer partijen er niet in slagen een geschil of verschil van mening op te lossen, kan de hulp van een mediator inroepen worden.

Ik werk nauw samen met collegae mediators met verschillende achtergronden, waardoor wij samen een ruime ervaring hebben op zeer diverse terreinen. Kwaliteiten die ons sterk maken zijn: enthousiasme, het stimuleren van talenten en mensen leren vertrouwen op hun eigen kracht. Wij tonen respect voor onze gesprekspartners.
Rust, oplossingsgericht, doelgericht en vertrouwen zijn onze sleutelwoorden. Kwaliteitsbewaking staat hoog in het vaandel. Dit krijgt inhoud door onderlinge toetsing, regelmatige intervisie (dus kritische reflectie op ons werk) en voortdurende bijscholing.
Wij maken regelmatig gebruik van teammediation, een mediation met twee mediators.

Weer in gesprek
Het bijzondere van mediation is dat de partijen samen hun eigen oplossing kiezen. De mediator zorgt dat partijen weer met elkaar in gesprek komen - want dat is meestal het probleem bij een conflict - dat ze op vrijwillige en vertrouwelijke basis samen oplossingen gaan zoeken waar ze zich allebei in kunnen vinden. De verantwoordelijkheid voor die oplossingen ligt bij de partijen zelf, de mediator helpt en stuurt het proces. Bij andere manieren om conflicten op te lossen, zoals via de rechter of door arbitrage, geven de partijen de zaak uit handen en hebben ze weinig invloed op de uitkomst. De een wint de ander verliest.

Werkwijze
De werkwijze is gericht op de toekomst (mensen kunnen en willen weer met elkaar verder) en de oplossingen zijn veel creatiever dan alleen op basis van gelijk of ongelijk.
Partijen gaan weer echt naar elkaar luisteren en horen wat de ander werkelijk bedoelt.
Onpartijdigheid, vrijwilligheid en vertrouwelijkheid zijn, bij mediation,onmisbare elementen.
Een voordeel is bovendien dat het snel werkt en relatief goedkoop is.

Hoe werkt mediation?
De partijen die een geschil hebben en dit via mediation willen oplossen, gaan vrijwillig het mediationproces aan en verbinden zich tot geheimhouding. Aan het begin van het proces sluiten de partijen en de mediator(s) een mediationovereenkomst, waarin zij de afspraak vastleggen om te trachten het geschil op te lossen conform het NMI Mediation reglement (zie hiervoor de site van het NMI onder 'links'). Verder wordt in dit reglement een aantal praktische zaken geregeld. Het mediationproces is informeel en flexibel. In het algemeen zullen meerdere bijeenkomsten nodig zijn. Tijdens deze bijeenkomsten stimuleert de mediator het overleg tussen partijen en begeleidt hen bij het vinden van oplossingen. De partijen bepalen zelf hoe hun oplossing er uit ziet. Zo nodig worden afspraken gemaakt dat partijen tussentijds zaken uitzoeken of voorbereiden. Wanneer de mediation tot een oplossing heeft geleid dan wordt deze oplossing vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst die partijen met elkaar sluiten. Hiermee eindigt de mediation. Een evaluatie kan wenselijk zijn en is ook altijd mogelijk.

Procedure
Indien u betrokken bent bij een geschil en u dit graag wil oplossen met behulp van mediation, kunt u contact ( eigen e=-mail adres invullen) winantsmediation. Ik onderzoek vervolgens of de partij waarmee u in het geschil verwikkeld bent, ook bereid is dit via mediation op te lossen. Als dat zo is, kan het mediationproces in overleg met alle partijen gestart worden.

Voordelen op een rij
Mediation kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van geschillenoplossing. Nog eens de belangrijkste op een rij:
* snelheid, * vertrouwelijkheid en beslotenheid * informele procedure * deskundige begeleiding * actieve rol van partijen * ruimte voor creatieve oplossingen * geen onnodige beschadiging van relaties * door gezamenlijke oplossingen een hoge acceptatiegraad en een win-win situatie.

Iets over mijzelf en mijn motivatie
Ik vewacht van partijen dat ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gedrag. Waar mijn kracht ligt is mijn belangstelling voor mensen en hun weer op weg te helpen. Of dat nu via mediation, counseling of coaching is. In mijn jarenlange werkzaamheden staat het welbevinden van de ander voor mij centraal. Ik heb geleerd te luisteren en niet te oordelen. Vanuit die ervaring en bezieling ben ik gestart met Winants Mediation.
Op zoek naar een goede en betaalbare mediator?
Vraag nu gratis offertes aan »

Bedrijfsgegevens
winantsmediation
Vakgebied: Mediation

Adres
Welterlaan 12
6411 EA Heerlen (Limburg)

Over Offerti
Contact
Over Offerti
Hoe werkt Offerti?
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Sitemap

Werken met Offerti
Offertes aanvragen
Aanmelden als professional
Premium account
Partners/Affiliates
Bedrijvengids
Blog

Bedrijfsgegevens
Offerti BV
Noorderstraat 66
1017 TV Amsterdam
Kvk: 50196049

© Offerti 2009-2022