Home > Bedrijvengids > Webdeveloper > Gelderland > Eelcodevries.nl

Eelcodevries.nl

Doetinchem (Gelderland) - vakgebied Website-apps
Eelcodevries.nl is een eenmanszaak, gestart uit de overtuiging dat klanten bij veel grotere winkelketens (de zogenaamde "dozenschuivers") niet de service krijgen die ze verdienen.
Met de ervaring, opgedaan na jarenlang bij verschillende automatiseringsbedrijven te hebben gewerkt als o.a. programmeur, webbouwer en PC/netwerk-installateur, wil ik particulieren en kleine bedrijven helpen bij het bouwen van websites, het opzetten en onderhouden van hun PC's en/of netwerk, het installeren/upgraden van PC's en/of netwerken, het ontdekken van het internet en email, etc.
U bent een klant, dus een koning, en u verdient het beste.

Eelcodevries.nl kan u bij het hele traject bijstaan, van het uitzoeken en aanvragen van een domeinnaam en hosting tot het bouwen van een website. In nauw onderling overleg met u wordt besloten om wat voor site het gaat, van een eenvoudige site met alleen een welkomstpagina en met contactgegevens tot ingewikkeldere websites met contactformulieren, links-pagina's, zelfs databases. Zeker bij eenvoudigere websites zonder databases kunt u met behulp van een eenvoudig programma (een zogeheten CMS) altijd zelf de website bijwerken, zodat veranderingen (verbeteringen, aanbiedingen, nieuws, acties) dírect kunnen worden doorgevoerd.
Uiteraard krijgt u uitvoerige uitleg en ondersteuning bij het gebruik van dit programma.

Ontwerp
Bij het ontwerpen van een website zijn er een aantal belangrijke punten waarover gesproken moet worden. Hierbij valt te denken aan:
Is er al een bestaande huisstijl, waarbij aangesloten kan (moet) worden?
Wie is de doelgroep van de website?
Wat is de grootte van de website?
Welke informatie moet er op de site staan (en welke beslist niet!)?
Verandert deze informatie snel of juist niet?
Moet er interactie op een site komen (webwinkel, contactformulieren, nieuwsbrieven)?
Is de site openbaar of moet er een inlog-gedeelte komen?
Aan de hand van de antwoorden en de ideëen die ontstaan gedurende de gesprekken, zal een voorlopig plan opgesteld worden, waarbij de indeling van de pagina's vorm krijgt. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website zal ook een soort "storyboard" gemaakt worden. Een storyboard beschrijft de indeling van de website. Hierin wordt ruwweg weergegeven welke pagina's er komen, wat er op staat en hoe ze gelinkt worden met andere pagina's. Ook worden, indien van toepassing, verschillen in vormgeving hierin opgenomen. En, één van de belangrijkste aspecten van een website: de navigatie moet duidelijk zijn. Bezoekers van uw website moeten zonder al te veel problemen kunnen vinden wat ze zoeken.

Ontwikkelen
Wanneer duidelijk is hoe de website eruit moet zien op het gebied van vormgeving, kleurgebruik, lettertype, indeling etc. kan de website ontwikkeld worden. De toe te passen technieken hangen onder andere af van de grootte en complexiteit van de website. Maar ook van belang is de vraag hoe dynamisch een website moet worden. Bij een website waar niet heel vaak wat verandert en waar de interactiviteit met de bezoeker niet groot is of hoeft te zijn, kan worden volstaan met HTML met stijlbladen (CSS) en eventueel een scripttaal als ondersteuning. Bij een grotere site of een website waar wat meer dynamiek nodig is, zal er ook gebruik gemaakt gaan worden van een database.
Zeker bij de kleinere en eenvoudigere websites kan gekozen worden voor ontwikkeling m.b.v. een CMS (Content Management Systeem) waarbij u zelf de inhoud kunt aanpassen wanneer het u het best uitkomt.

Aanmelding bij zoekmachines
Alleen een website maken en uploaden naar het internet is niet voldoende om ook bezoekers te waarborgen. Een website moet ook "bekend" gemaakt worden. Er zijn verschillende zoekmachines (Google, Ilse, Startpagina, etc.) waar de website bij aangemeld kan worden. Deze nemen een site op in het bestand op bepaalde zoekcriteria en steekwoorden, die door de ontwikkelaar enigszins te beïnvloeden zijn. Het is echter wel zo, dat bewust onjuist gebruik van steekwoorden vaak bestraft wordt met (tijdelijke) verwijdering uit het bestand.

Bestaande website
Hat kan natuurlijk zijn dat u al een websiteheeft, maar dat die niet meer voldoet. De informatie is verouderd, de layout lijkt nergens meer op (de bekende "Angry Fruit Salad") of de navigatie is niet te begrijpen? Daar valt wat aan te doen! Een nieuw ontwerp, nieuwe informatie, verwijderen van overbodige informatie, opzetten van duidelijke navigatie: allemaal zaken waar na verloop van tijd over nagedacht moet worden. Afhankelijk van hoe een bestaande website is ontwikkeld, kan er vaak redelijk snel resultaat geboekt worden.

Onderhoud
Afhankelijk van het soort website, zal er meer of minder onderhoud gepleegd moeten worden. Een nieuwssite moet meerdere keren per dag nieuwe koppen krijgen, anders is het al oud nieuws. Een site met algemene informatie over uw bedrijf of producten zal wellicht niet zo vaak wijzigen. Bedenk wel dat wanneer u wilt dat mensen vaker terugkomen op uw website, er ook telkens wat "nieuws" moet zijn. Het liefst inhoudelijk, maar ook een nieuw & fris ontwerp kan uitkomst bieden. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van de site kan gekozen worden voor onderhoud door uzelf, zodat u altijd zelf kunt bepalen wat u wanneer verandert op de site (te denken valt aan tijdelijke acties, nieuwe diensten/producten, etc).

Hosting
Een website moet op het internet komen. Gewoonlijk wordt daartoe contact gezocht met een hosting-provider. Kort gezegd is dat een bedrijf die één of meer servers continu aan het internet heeft gekoppeld. Op zo'n server komen de bestanden terecht die uw website vormen. Zij zorgen bovendien dat uw website toegankelijk wordt voor bezoekers. Vaak kunnen zij ook de naam van uw website (als die nog vrij is) regelen. Verder zit in een hostingpakket ook gebruik van email, op basis van uw website-adres. We willen er nadrukkelijk op wijzen dat Eelcodevries.nl geen hosting-provider is! Natuurlijk kunnen we u wel helpen met het vinden van een geschikte provider.
Voorbeelden van websites voor verschillende branches vindt u onder andere op www.woninkschoenmode.nl, www.acajou.nl, www.doosjesenzo.nl, www.lamano.nl en www.arcadecoaching.nl.

Advies bij aanschaf van computers e.d.
Net zoals voor het doen van boodschappen een ander soort auto handiger is dan voor het rijden op een circuit of voor de vakantie, is voor de ene taak de ene computer geschikter dan de andere. Wanneer u alleen maar de computer gebruikt om op het internet te surfen en te emailen, mag het duidelijk zijn dat hier een eenvoudiger (en goedkopere) computer voor nodig is dan wanneer u de nieuwste 3D-computerspellen wilt spelen of video wilt bewerken.
Samen met u bekijken we wat uw eisen nu (en in de nabije toekomst) zijn die aan de aan te schaffen apparatuur worden gesteld, en zoeken we naar een goede balans tussen prijs en prestatie.

Beveiliging en antivirus
Eelcodevries.nl is reseller van de gerenommeerde anti-virussoftware van NOD32 en de grotere broer ESET Smart Security. Deze suite bevat naast de NOD32 antivirus-software een uitstekende firewall, een antispam module en een anti-spyware module. Het mooie van deze software is dat deze een stukken minder zware belasting op het systeem legt dan pakketten als Norton of McAfee, terwijl het net zo veilig is. ESET is beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven (met Exchange Server).

Installatie en upgrade
Niet iedereen ziet het zitten om nieuwe software op zijn PC te installeren en te configureren. Met name het installeren van een upgrade van het besturingssysteem (zoals Windows) schrikt veel mensen af.
Eelcodevries.nl heeft uitgebreide ervaring in het installeren/upgraden/updaten van software met behoud van uw documenten. Let wel: bij het installeren van een nieuw besturingssysteem moeten de meeste programma's helemaal opnieuw geïnstalleerd worden. Hierbij dienen de oorspronkelijke installatie-CD's of programma's aanwezig te zijn.

Onderhoud
Veel mensen hebben eens een PC aangeschaft, maar merken nu dat hij "langzamer wordt" en "vreemde dingen" gaat doen. Vaak worden deze problemen veroorzaakt door Ad-ware, Spyware en/of virussen. Ook het verouderen van stuurprogramma's kan ervoor zorgen dat uw computer niet meer optimaal functioneert.
Niet iedereen heeft de kennis of zin om dit soort softwareproblemen te verhelpen ("Dat ding moet het gewoon doen, klaar!").
Eelcodevries.nl zorgt ervoor dat uw systeem gevrijwaard wordt van malware (de verzamelnaam voor Adware, Spyware, virussen en wormen e.d.), en dat de stuurprogramma's voor uw computer up-to-date worden gehouden.
Veel mensen realiseren het zich niet, maar ook al is een PC niet ontworpen als stofzuiger, hij functioneert vaak wel prima zo. Vooral bij PC's die enige tijd op de grond hebben gestaan in een stoffige omgeving, blijkt de binnenkant één groot stofnest te zijn. Dit kan gevolgen hebben voor het goed functioneren van de computer: een van de meest voorkomende problemen is dan dat de koeling minder effectief wordt, waardoor de PC meer lawaai gaat maken (ventilatoren moeten harder gaan werken) of zelfs instabiel wordt (als de pc te warm wordt, kunnen er vreemde problemen optreden zoals spontaan herstarten e.d.).
We maken dus niet alleen de computer softwarematig schoon, maar ook hardwarematig.
Indien nodig adviseert Eelcodevries.nl bij de aanschaf van nieuwe onderdelen of nieuwe apparatuur, waarna deze natuurlijk netjes in gebruik gesteld wordt (niet alleen complete nieuwe computers, maar ook bijvoorbeeld harde schijven, geheugen, videokaarten, printers/scanners, etc.).
Op zoek naar een goede en betaalbare webdeveloper?
Gratis offertes aanvragen »

Bedrijfsgegevens
Eelcodevries.nl
Vakgebied: Website-apps

Adres
Airbornestraat 26
7002 EW Doetinchem (Gelderland)

Populaire steden


Over Offerti
Contact
Over Offerti
Hoe werkt Offerti?
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Sitemap

Werken met Offerti
Offertes aanvragen
Aanmelden als professional
Premium account
Partners/Affiliates
Bedrijvengids
Blog

Bedrijfsgegevens
Offerti BV
Noorderstraat 66
1017 TV Amsterdam
Kvk: 50196049

© Offerti 2009-2024