Mediator gezocht voor bemiddelen in erfenis kwestie binnen Familie


7 april 2015
Apeldoorn
Gelderland

Vakgebied Mediation

Omschrijving

Mediator gezocht voor bemiddelen in erfenis kwestie binnen Familie

Toelichting op de situatie
Ik zit in een bijzonder moeilijke situatie. Mijn moeder is op 9 April 2 jaar geleden overleden. De erfgenamen zijn mijn 2 nichtjes en neef die tezamen recht hebben op een helft van de erfenis, en ikzelf heb recht op de andere helft.
Mijn moeder heeft in haar testement verklaard dat mijn neefje en ik gelijkwaardige excecuteurs zijn. Wij hebben deze positie beiden aanvaard en uit praktische overwegingen heb ik volmacht gegeven aan mijn neefje mijn zaken te behartigen omdat ik sinds 35 jaar al In Australië woon.
Vanaf het moment van mijn moeders overlijden hebben wij reeds onenigheid, omdat ik graag wilde dat het appartement van mijn moeder zo snel mogelijk verkocht werd, met oog op doorlopende kosten, schuldeisers en 'n nog steeds dalende huizen markt. Mijn neefje was het hier niet mee eens en al mijn (ongeveer honderd) emails naar hem en makelaar hierover waren vergeefs. Het resultaat is dat een van de schuldeisers (die ook door hem 2 jaar lang genegeerd zijn) nu in een aangetekende brief naar hem (a.s. 9 April ) voor uitbetaling (35.000euro) hebben vast gesteld. Zij zijn bereid uitstel van betaling te geven onder de strikte voorwaarden dat ik naar Nederland kom om de zaken verder te regelen en om eventueel een openbare veiling met makelaar te bewerkstelligen. Zij wensen absoluut helemaal niets meer met mijn neef te maken te hebben.
Ik kom nu dus op 21 April naar Amsterdam om te proberen te voorkomen dat het huis aan een deurwaarder wordt overgeleverd. Behalve een dreigbrief van zijn jurist waarin mij oa werd vermeld dat het onnodig werd geacht voor mij naar Holland te komen en deze kosten absoluut niet op rekening van de nalatenschap zouden komen, blijft mijn neefje (alsmede zijn jurist) alle correspondentie,( inclusief de aangetekende brief van de schulseisers), naar hun negeren.
Ik ben nu bang dat mijn reis naar Holland niets zal opleveren omdat hij niet meewerkt. Ook is er grote onenigheid ontstaan over de verdeling van mijn moeders kunstwerken. Ik wens dat deze dmv een familie veiling verdeeld worden, maar mijn neefje staat erop dat alle erfgenamen een lijsje naar hem toesturen met gewenste werken, zodat hij over de verdeling kan beslissen, wie wat krijgt. Over de verdere inboedel van mijn moeder had ik 2 jaar geleden mijn neefje en nichtjes verteld dat deze eerlijk tussen hun drieën verdeeld mocht worden. Dit is helaas niet op eerlijke wijze gebeurd en mijn neefje heeft eerst zich zelf dingen toegeëigend, alvorens mijn nichtjes te laten kiezen.
Doordat de situatie nu al 2 jaar is uitgerekt zijn we door de doorlopende kosten en verdere daling van huisprijzen er gezamelijk (buiten alle schulden om), reeds ruim 100.000 euro op achteruit gegaan en de situatie dreigt nog erger te worden.

Hulpvraag
Ik weet absoluut niet meer wat ik moet doen en wil graag om verdere advokaat kosten te voorkomen als ik straks in Holland ben, met een mediator de situatie op logische wijze proberen te bespreken en op te lossen.

Offerte
Kunt U mij alstublieft inlichten wat ik het beste kan doen en als U bereidt bent te helpen wat de kosten hiervan ongeveer zullen zijn?


Mediator nodig?

Plaats uw aanvraag en ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van mediators. Gratis en zonder verplichtingen!
Offertes aanvragen »

Aanmelden als professional?

Wilt u offerte-aanvragen ontvangen en toegang krijgen tot nieuwe klanten? Meld u dan aan als professional op Offerti!
Aanmelden als professional »

Eerdere offerte-aanvragen voor een mediator

Mediator gezocht ivm langslepend familieconflict
Waarvoor heeft u een mediator nodig? Familieconflict Staan beide partijen achter mediation? Nee Toelichting Ik ga proberen een lang verhaal kort te maken.. Ruim 10 jaar geleden is er ruzie ontstaan tussen mijn ouders en mijn grootouders. (De ouders van mijn moeder) Mijn moeder heeft destijds het contact verbr... » meer
Mediator gezocht om vaste patronen tussen moeder en dochter te doorbreken
Toelichting Moeder dochter conflict /ruzie / gebrekkige communicatie. Mijn moeder en ik hebben een moeizame relatie. Er is veel gebeurd in het verleden, maar ook in de afgelopen jaren zijn er veel dingen veranderd. Dit zorgt ervoor dat er moeizaam contact is en dat de relatie verstoord is. Beiden hebben we behoefte aan ... » meer
Mediator gezocht die de band tussen mijn moeder en mij kan verbeteren en dat we elkaar beter gaan begrijpen
Toelichting Beste, Mijn moeder en ik liggen eigenlijk ons hele leven al niet lekker samen. Ik voel me niet gezien en begrepen door haar en voel me ook vaak afgewezen. Zij en mijn vader wonen in 1 huis, maar ieder apart. Ze hebben al meerdere keren aangegeven te willen gaan scheiden, maar elke keer toch weer niet. Er word... » meer
Mediator gezocht voor bemiddeling en hulp bij regelen van familieconflict over erfenis
Plaats: Horst Toelichting op de werkzaamheden Familieconflict inzake geld en erf kwestie. Ik wil mijn nalatenschap vastleggen. Dit moet goed voor mijn zoon en dochter geregeld zijn, en wel voor ik het drankje inneem. Daarom graag een adviesgesprek. Van belang dat mediator ervaring heeft met doorzien van manipulati... » meer
Mediator gezocht omdat we conflict met buurman hebben over erfgrens
Toelichting Beste, Ik heb een conflict met de buurman over een stuk grond (verjaard) alsmede bomen op de erfgrens alsmede dat we de heg niet mogen knippen. Ik weet dat de buurman geen juridisch spektakel wil. Verder hebben we over mediation nog niet specifiek gedacht of overlegd.... » meer

» Meer offerte-aanvragen voor mediators

Over Offerti
Contact
Over Offerti
Hoe werkt Offerti?
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Sitemap

Werken met Offerti
Offertes aanvragen
Aanmelden als professional
Premium account
Partners/Affiliates
Bedrijvengids
Blog

Bedrijfsgegevens
Offerti BV
Noorderstraat 66
1017 TV Amsterdam
Kvk: 50196049

© Offerti 2009-2023