Relatietherapeut gezocht de juiste handvatten te geven voor het verbeteren van onze relatie


16 oktober 2015
Dordrecht
Zuid-Holland

Vakgebied Coaching
Locatie:
Regelmatig persoonlijk contact

Omschrijving

Relatietherapeut gezocht de juiste handvatten te geven voor het verbeteren van onze relatie

Toelichting op onze situatie
Mijn man en ik zijn 7 jaar getrouwd. De afgelopen 4 maanden woon ik niet meer thuis, omdat ik niet verder kon in de situatie zoals hij was.
We houden heel veel van elkaar, daar zal het absoluut niet aan liggen. We kunnen ook nog altijd ontzettend met elkaar lachen en lekker slap kletsen over van alles.
Ik denk dat het vooral spaak loopt op de communicatie.
We begrijpen elkaar wel, tot op een bepaalde hoogte (en als het niets persoonlijks is). We beleven dingen alleen heel anders. We beseffen wel dat daar uiteraard een verschil hoort te zijn, omdat mannen en vrouwen anders redeneren. Maar het gaat een stuk verder dan dat.
Als we iets proberen te bespreken wat persoonlijk is, raken we meestal gelijk gestrest omdat we ons beiden aangevallen voelen, en we komen er daarna meestal ook niet uit. Dat zorgt voor veel frustratie, want we willen juist graag alles open en eerlijk bespreken. We willen juist zo graag dingen van elkaar begrijpen en alles uitpraten.
Omdat we in het verleden allebei in ons vertrouwen beschadigd zijn, is het moeilijk om op een vernieuwende manier met elkaar om te gaan of de manier van gesprekken over een andere boeg te gooien.
Daarnaast hebben we beiden wat moeite met ons zelfbeeld. Ik ben van nature conflict vermijdend, en ook al is mijn man is een ontzettende goedzak, als hij zich aangevallen voelt stelt hij zich dominant op. Ik weet dat dit voortkomt uit zijn verleden en daardoor neem ik het hem niet kwalijk, maar dat maakt niet dat ik er opeens goed mee om kan gaan.
Dit heeft er ook voor gezorgd dat dingen scheef zijn gegroeid in de relatie.
Ik hield zoveel dingen binnen en ontplofte achteraf. En dan dacht mijn man: waar komt dit opeens vandaan? Wist hij veel waar ik allemaal mee zat. Het koste me teveel om elke dag een discussie aan te gaan. Daarbij ben ik mezelf voorbij gegaan.
Nu zitten we dus vast, en omdat ik zo erg bezig ben met mezelf te vinden en revalideren (kreeg 2 jaar geleden fibromyalgie) is er eigenlijk geen ruimte meer voor zijn behoeftes en wat hij wil. Dat vind ik niet eerlijk voor hem.
We balen ontzettend dat het niet lukt, en forceren onszelf nu al jaren om er iets van te maken. Op allerlei manieren.
Ik weet zeker dat mijn man ook alles doet wat in zijn macht ligt om het goed te doen, en daarbij zichzelf vaak onrecht aan doet. Ik denk dat we twee gebroken mensen zijn die elkaar willen fixen, en daarmee elkaar nog meer pijn doen omdat we niet weten hoe.
Hopelijk vinden we iemand die ons de juiste handvatten kan geven.


Relatietherapeut nodig?

Plaats uw aanvraag en ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van relatietherapeuten. Gratis en zonder verplichtingen!
Offertes aanvragen »

Aanmelden als professional?

Wilt u offerte-aanvragen ontvangen en toegang krijgen tot nieuwe klanten? Meld u dan aan als professional op Offerti!
Aanmelden als professional »

Eerdere offerte-aanvragen voor een relatietherapeut

Relatietherapeut gezocht omdat er emotionele eenzaamheid is in de relatie, we luisteren niet naar elkaar
Plaats: Huizen Soort coaching: relatietherapie Toelichting Mijn partner voelt zich emotioneel alleen in de relatie. Ze voelt niet dat ik haar steun. En ze zegt terecht 'hiervoor zit ik niet in relatie, om mij vervolgens zo alleen te voelen'. Hierdoor is de relatie onder een enorme druk komen te staan. Het k... » meer
Relatietherapeut gezocht omdat we in een begateive spiraal terecht zijn gekomen na emotioneel traject en verandering van baan
Plaats: Hendrik-Ido-Ambacht Soort coaching: relatietherapie Toelichting Mijn vriend en ik zijn nu drie jaar samen en hebben het afgelopen halfjaar veel voor onze kiezen gekregen. We zijn gestart met een fertiliteitstraject en hebben daarbij twee mislukte IVF-pogingen ervaren. Dit was erg pittig en doet meer met ons d... » meer
Relatietherapeut gezocht om na moelijke periode onze relatie nieuw leven in te blazen
Plaats: Drunen Soort coaching: relatietherapie Toelichting Na een periode waarin het niet goed ging tussen mijn man en mij, is mijn man een affaire begonnen met een andere vrouw. We zijn nu 3 jaar verder en in deze periode heeft mijn man regelmatig gezegd toch verder te willen met mij, maar uiteindelijk kon hij steed... » meer
Relatietherapeut gezocht omdat we in een aantal hardnekkige patronen vastzitten
Plaats: Amsterdam Soort coaching: relatietherapie Toelichting Eén van de twee partners heeft ADHD, wat het executief functioneren in de weg kan staan. Met een jong kind en beiden een drukke baan zorgt dat ervoor dat de ander zich alleen kan voelen. We praten er meestal goed over, maar zijn al vanaf ons 14e sam... » meer
Relatietherapeut gezocht omdat we elkaar niet goed begrijpen en het beiden erg druk hebben
Plaats: Dronten Soort coaching: relatietherapie Toelichting Mijn partner is boos op mij nadat ik mijn afspraken niet nakom doordat ik ze vergeet. Qua sex staat het ook al een tijdje stil doordat het de laatste paar keer tegenviel. Heb zelf een eigen bedrijf ben daar erg druk mee mijn partner heeft sinds kort een ... » meer

» Meer offerte-aanvragen voor relatietherapeuten

Over Offerti
Contact
Over Offerti
Hoe werkt Offerti?
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Sitemap

Werken met Offerti
Offertes aanvragen
Aanmelden als professional
Premium account
Partners/Affiliates
Bedrijvengids
Blog

Bedrijfsgegevens
Offerti BV
Noorderstraat 66
1017 TV Amsterdam
Kvk: 50196049

© Offerti 2009-2024