Loopbaancoach gezocht omdat ik op zoek ben naar een nieuwe opleiding die bij mijzelf past


8 februari 2016
Lelystad
Flevoland

Vakgebied Coaching
Locatie:
Regelmatig persoonlijk contact

Omschrijving

Loopbaancoach gezocht omdat ik op zoek ben naar een nieuwe opleiding die bij mijzelf past

Toelichting op de situatie
Dit is lastig.
Ik ben na de middelbare school een opleiding gaan volgen (mediavormgever) op het ROC naar aanleiding van een vriend van mij die daar als tweede keuze naar toe zou gaan. Hij is uiteindelijk aangenomen bij zijn eerste keuze en zat toen alleen op die opleiding.
De eerste twee jaar van de opleiding vond ik leuk en zette me goed in, dat die vriend niet naar de opleiding kwam was even vervelend maar dat heeft me niet in de weg gestaan. In het derde en vierde jaar is mijn animo voor de opleiding gezakt naar 0 en heb het alleen afgemaakt voor het papiertje. (om door te kunnen stromen naar het HBO) Ik vond het niveau van de opleiding te laag en de lesstof van de lessen niet interessant genoeg en met een beetje inzet en zweten op de laatste dagen voor een opdracht werden opdrachten goedgekeurd.
Ik heb een tijd 3D animeren leuk gevonden wat we onder andere ook op school kregen voor 2 jaar maar ben daar nooit mee verder gegaan (de leraar was ook een kei van een docent, duidelijke lessen etc, goeie uitleg, strenge deadlines, en voor mij leuke opdrachten). Ik heb in het laatste jaar een stage gevolgd waar ik wel met 3D mocht werken en ook onderdelen voor klanten moest maken die uiteindelijk 3D geprint werden. Dit was leuk voor zover het me interesse hield wat wegviel na een aantal weken en mijn stage ook een sleur werd.
Een aantal redenen waarom ik de opleiding niet meer leuk vond is omdat de opleiding eerst uit 4 onderdelen bestond, grafisch design, interactieve design, game design en audiovisuele design. Ik heb mijn gehele opleiding alleen maar grafische design gekregen en een beetje interactieve, van het tweede naar het derde jaar moesten we beslissen wat we wouden doen, een richting kiezen. Ik heb toen voor grafische design gekozen puur vanwege het feit dat we daar de meeste lessen in hadden gekregen en het interactieve maar in 1 les voor 4 maanden aan bot is gekomen, het interactieve bestond ook uit een stukje coderen van website etc wat me totaal niet aansprak, teveel nummertjes en cijfertjes.
Het tweede onderdeel is dat de producten die ik moest maken (vooral op stage natuurlijk) naar smaak moesten gaan van de klant. Ik vond dat lastiger dan ik had verwacht en werkte alleen maar naar het plaatje "als de klant maar tevreden is".
Voor sommige schoolopdrachten mochten we zelf te werk gaan met soms een wat vrijere input waarbij ik veel meer zin erin had en meer kon spelen met de ideen die ik had en uiteindelijk iets neer kon zetten waar ik zelf achter kon staan van dit vind ik mooi.
Sinds mijn opleiding is afgelopen werk ik in een fabriek als productiemedewerker (dus niet in mijn vakgebied en zeker geen ideaal werk). Komend jaar zoek ik een nieuwe opleiding om mee te beginnen die bij mij past en echt mijn keuze is. Dit vind ik alleen erg lastig omdat ik nooit iets gevonden heb wat me erg interesseert behalve computerspelletjes spel en met vrienden (voornamelijk schietspelletje tegen andere mensen waar wat coördinatie en vaardigheid van het spel van verwacht word). Ik heb meerdere beroepskeuze tests online gedaan die ik vaak al lastig vond te beantwoorden, ik had vaak geen duidelijke mening over de vragen 50/50 of vond het wel een + punt bijvoorbeeld maar zag mezelf dan niet in zon situatie.
Afgelopen weekend heb ik dus een aantal tests gedaan waar voornamelijk uitkwam dat ik graag met mensen wou werken. ergens verbaasde me dit omdat ik mezelf zo nooit gezien had en het nu dus erg moeilijk vind een passend opleiding te zoeken.
Om het iets te verduidelijken, ik heb geen idee wat ik wil doen voor mijn volgende opleiding. Ergens lijkt werken met mensen mij erg interessant, maar bijvoorbeeld om buiten te werken en flink met mijn lichaam aan de slag te gaan vind ik ook ergens aantrekkelijk. Dan alsnog lijkt ergens werken in 3D (moduleren / animeren) of iets in die richting me ook erg gaaf. Kortom veel lijkt me interessant maar ben misschien bang dat ik er te snel zat van ben en al mijn animo mis.
Ik ga aankomende zaterdag 6 februari naar de open-dag van het HU. Gewoon om te kijken te oriënteren en te vragen aan studenten hoe zei het vinden. Ik ga ook naar de open-dag van het HKU (19 maart pas). verder ben ik nog aan het zoeken naar andere open-dagen om me te oriënteren. Ik hoop dat ik hiermee voldoende van mezelf verteld hebt om een beeld te scheppen.
Bedankt voor het lezen van dit warrige verhaal. Ik wil gewoon uitvinden wat ik wil, hier duidelijkheid in krijgen.

Geslacht: Man
Leeftijd: 21 jaar


Loopbaancoach nodig?

Plaats uw aanvraag en ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van coaches. Gratis en zonder verplichtingen!
Offertes aanvragen »

Aanmelden als professional?

Wilt u offerte-aanvragen ontvangen en toegang krijgen tot nieuwe klanten? Meld u dan aan als professional op Offerti!
Aanmelden als professional »

Eerdere offerte-aanvragen voor een loopbaancoach

Loopbaancoach gezocht die kan helpen bij het in kaart brengen van motivatie, kwaliteiten en kansrijke beroepen
Plaats: Meppel Soort coaching: loopbaancoaching Toelichting Loopbaancoach gezocht ik ben op zoek naar een coach die kan helpen bij het in kaart brengen van motivatie, kwaliteiten en kansrijke beroepen. Werksituatie: Werkzoekend --- Geslacht: vrouwelijk Leeftijd: 29 Opleidingsniveau: MBO4 Huidige baan: n.v.t.... » meer
Loopbaancoach gezocht omdat het de laatste 2 jaar niet meer als mijn plek voelt (na 25 jaar in de zorg)
Plaats: Heerhugowaard Soort coaching: loopbaancoaching Toelichting Loopbaancoach gezocht Ik ben momenteel werkzaam in de ouderenzorg als teamleiding zorg en welzijn. Ik werk dit jaar 25 jaar bij dezelfde werkgever. Het grootste probleem wat mij opbreekt binnen de functie is dat je het nooit goed kan doen bij de mede... » meer
Loopbaancoach gezocht omdat ik niet meer tevreden ben met mijn baan in het onderwijs en ik weet niet wat voor beroep ik nu wil
Plaats: Ureterp Soort coaching: loopbaancoaching Toelichting Loopbaancoach gezocht Ik ben niet tevreden meer over mijn baan in het onderwijs en ik weet niet wat voor beroep ik nu wil en kan uitoefenen met mijn Mavo, Pabo en MBO VZ diploma. Ik heb een laag zelfbeeld, dus ik ken mijn eigen kwaliteiten niet.Daar zou ... » meer
Loopbaancoach gezocht omdat ik na een paar jaar studie niet meer weet wat ik wil
Plaats: Nijmegen Soort coaching: loopbaancoaching Toelichting Loopbaancoach gezocht Ik ben pabo student. Ik heb al een opleiding hbo pedagogiek en een aantal jaar werkervaring. Ik weet op dit punt niet meer wat ik wil. Ik voel steeds meer demotivatie voor mijn opleiding. Het is niet zo leuk als ik in eerste instant... » meer
Loopbaancoach gezocht om mij te helpen met de volgende stap
Plaats: De Rijp Soort coaching: loopbaancoaching Toelichting Loopbaancoach gezocht Ik ben 18 jaar en ik kom uit De Rijp. Ik weet ongeveer wat ik later wil doen, maar ik kom er echt niet uit wat nou en wat voor opleiding en wat voor baan etc. Na twee gefaalde studiekeuzes ben ik echt serieus opzoek naar begeleiding... » meer

» Meer offerte-aanvragen voor coaches

Over Offerti
Contact
Over Offerti
Hoe werkt Offerti?
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Sitemap

Werken met Offerti
Offertes aanvragen
Aanmelden als professional
Premium account
Partners/Affiliates
Bedrijvengids
Blog

Bedrijfsgegevens
Offerti BV
Noorderstraat 66
1017 TV Amsterdam
Kvk: 50196049

© Offerti 2009-2024