Advocaat/Jurist gezocht om uit te zoeken of een beroep op nietigingsverklaring kan worden gedaan


17 oktober 2019
Uffelte
Drenthe

Vakgebied Juridisch
Locatie:
Kan volledig op afstand (via telefoon/e-mail)

Omschrijving

Advocaat/Jurist gezocht om uit te zoeken of een beroep op nietigingsverklaring kan worden gedaan

Toelichting op de werkzaamheden:
Het betreft de verkoop van een bedrijfsinventaris van bedrijf te Uffelte. Eenmanszaak. Eigenaar is ZZP-er

Er is sprake van 2 overeenkomsten:
1 - De verkoop van de inventaris aan particulier conform een verkoop overeenkomst.
2 Het leveren van 60 m2 tegels ten behoeve van de werkplaats van particulier een order die later werd geplaatst.

Particulier claimt schade te hebben geleden wegens het te laat leveren van de tegels en de gevolgen van zijn weigering om de geleverde tegels te accepteren wegens vermeende gebreken.
Hij komt met 2 voorstellen:
Optie 1- Hij retourneert de inventaris en eist de aanbetaling terug plus het bedrag dat is betaald voor de tegels. (€ 7470,15)
Optie 2 Afhandeling met gesloten beurzen wat wil zeggen dat hij het restantbedrag van de verkoopovereenkomst (4500) niet hoeft te betalen en verder niets meer claimt.

Als ik op geen van beide voorstellen inga, spant hij een kort geding aan waarin hij de rechter zal vragen om nietigverklaring van de Koopovereenkomst en een schadevergoeding voor alle gemaakte kosten.

Ik heb geantwoord dat ik pas een besluit kan nemen als ik weet waaruit de schade bestaat, hoe die volgens hem is ontstaan en hoe het bedrag is opgebouwd.
Hij weigert echter hierin openheid te geven en vertelt niet wat de schade precies is. Hij verwijst naar onze mailwisseling, waarin volgens hem 21 punten zijn aan te wijzen die volgens hem oorzaak zijn. Hij noemt als schade een bedrag dat gelijk is aan het bedrag wat hij nog schuldig is na levering van de inventaris in de eerste koopovereenkomst (€ 4500).

Samengevat: Hij rechtvaardigt zijn weigering om het restant bedrag van overeenkomst voor levering van de inventaris te betalen door een schade die volgens hem is ontstaan is uit een andere overeenkomst voor de levering van tegels.

Ik heb inmiddels toegezegd om de tegels terug te nemen en de factuur (€1360) te crediteren en voorgesteld om dit te verrekenen met mijn vordering op hem.

Vragen aan de jurist:

Kan particulier op grond van de huidige situatie een kort geding starten met nietigverklaring van de eerste overeenkomst als inzet? Zijn er criteria aanwezig die op een nietigverklaring van toepassing zijn? Hoe groot is de kans dat hij wint?

Is het een juiste strategie om uit te gaan van twee overeenkomsten en klopt dit ook of zal een rechter deze samen gelijker tijd behandelen en afwegen en hoe groot is de kans dan op een nietigverklaring?

Wat kan ik doen om alsnog het restantbedrag te incasseren?
---
Deadline: Graag zo spoedig mogelijk


Advocaat/Jurist nodig?

Plaats uw aanvraag en ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van juristen. Gratis en zonder verplichtingen!
Offertes aanvragen »

Aanmelden als professional?

Wilt u offerte-aanvragen ontvangen en toegang krijgen tot nieuwe klanten? Meld u dan aan als professional op Offerti!
Aanmelden als professional »

Eerdere offerte-aanvragen voor een Advocaat/Jurist

Advocaat/Jurist gezocht voor hulp bij treffen van regeling met verhuurder
Toelichting op de werkzaamheden: Door nalatig onderhoud is de vloer van gehuurde woning verrot, ik ben bij de voordeur er door heen gezakt. Twee jaar geleden bij bewoning al over gehad met verhuurder W&W. Nu wil men de vloer vervangen maar mij alleen een coulance van een paar euro voor het laminaat geven terwijl ik er zee... » meer
Jurist/Mediator gezocht voor hulp en advies: mijn man en ik gaan scheiden
Plaats: Sneek Soort mediation - Scheidingsmediation Toelichting op de werkzaamheden Mediator gezocht voor hulp bij het regelen van echtscheiding en het maken en op papier zetten van afspraken. Mijn man en ik gaan scheiden. Ik heb hulp en advies nodig m.b.t zaak/financiën. Staan alle partijen achter mediatio... » meer
Fiscalist gezocht ivm aankoop en verhuur 2e woning in VOF of BV
Toelichting Mijn idee is om een tweede woning te kopen, deze in een VOF/BV onder te brengen ipv privé te kopen. Graag wil ik beiden situaties tegen elkaar afwegen vanuit een belasting perspectief als ik deze woning ga verhuren. Idee is ook om dan meerdere assets in deze constructie onder te brengen. Prive: bo... » meer
Advocaat/Jurist gezocht omdat concurrent inbreuk maakt op merknaam / logo: Verhuur Vakantiehuizen
Toelichting op de werkzaamheden: inbreuk merkenrecht Goedenmiddag, Wij hebben onze merknaam gedeponeerd. Er wordt echter door concurrenten inbreuk gemaakt op onze merknaam. Inhoudelijk Graag verneem ik vanu of u ons van dienst kunt zijn bij een vordering tot een verbod, schadevergoeding en een dwangsom tegen de in... » meer
Fiscalist gezocht voor advies omtrent Onroerend goed en testament
Plaats: Amsterdam Gevraagde diensten: inkomstenbelasting, belastingadvies Toelichting Ik zou graag een belastingadviseur willen spreken ivm welke vorm onderbrenging onroerend goed en het zo goed mogelijk te beschrijven in een testament .... » meer

» Meer offerte-aanvragen voor juristen

Over Offerti
Contact
Over Offerti
Hoe werkt Offerti?
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Sitemap

Werken met Offerti
Offertes aanvragen
Aanmelden als professional
Premium account
Partners/Affiliates
Bedrijvengids
Blog

Bedrijfsgegevens
Offerti BV
Noorderstraat 66
1017 TV Amsterdam
Kvk: 50196049

© Offerti 2009-2020