Advocaat gezocht voor ingebrekestelling keukenleverancier


15 november 2022
Roosendaal
Noord-Brabant

Vakgebied Juridisch
Locatie:
Kan volledig op afstand (telefoon/e-mail/Zoom)

Omschrijving

Advocaat gezocht voor ingebrekestelling keukenleverancier

Toelichting op de werkzaamheden:
Advocaat/Jurist gezocht

Geachte heer, mevrouw,

wij hebben een nieuwe keuken aangeschaft.
Advies, levering en installatie is allemaal door dezelfde partij gedaan.

Tijdens het advies werd een NEFF afzuigkap geadviseerd met een zogenaamd plasma filter.
Dit vanwege een recirculatie systeem.
Wij zijn meegegaan met dit advies.

Het geluid dat de afzuigkap zou produceren vonden we belangrijk. Degene die het advies gaf heeft geluisterd naar onze vorige afzuigkap thuis en zei toen dat de nieuwe minder geluid zou produceren op vergelijkbare standen.

Na installatie merkten we meteen dat de afzuigkap niet stiller was maar echt veel meer geluid produceerde dan onze vorige. We hebben dit aangekaart.

Bij een nieuw bezoek heeft hij de afzuigkap gecontroleerd en hij vond ook dat hij veel geluid produceerde. Hij wist niet waarom en ze adviseerden om NEFF ernaar te laten kijken.

Afgelopen vrijdag (11 november) is NEFF langs geweest en gezegd dat een plasmafilter niet ondersteund wordt door hun en dat die het extra geluid veroorzaakt.
Hier 1:1 wat NEFF in het onderzoekrapport heeft gezet:
--
Apparaat onderzocht. Apparaat zou veel lawaai maken. Afzuigkap is technisch in orde. Filter wat gebruikt wordt is een plasmafilter. Dit wordt niet ondersteund door B/S/H/. Geluid wordt veroorzaakt door luchtstroming door filter. Capaciteit van afzuigkap is groter tov afvoer.
--

Ik heb dit weer doorgegeven aan de keukenwinkel en gezegd dat dit plasmafilter moet worden vervangen door een koolstoffilter. Een koolstoffilter ondersteunt NEFF wel en zou minder lawaai moeten produceren.
Dit alles wil ik kosteloos hebben aangepast en het grote prijsverschil tussen plasmafilter en koolstoffilter wil ik terug hebben.

Nu komt het probleem dat de keukenwinkel dit weigert. Ze vinden dat hun hebben geleverd wat wij gekocht hebben en willen het enkel aanpassen met een nieuwe factuur.
Ik ben het hier niet mee eens. Hun hebben deze combinatie aan ons geadviseerd met als opmerking dat hij stiller zou zijn dan de vorige. Dit is niet het geval.
Na onderzoek van NEFF blijkt dat deze combinatie ook niet ondersteund wordt door NEFF en dat het extra geluid veroorzaakt wordt door het plasmafilter die een te kleine capaciteit heeft.

Ik wil hun officieel in gebreke stellen, maar zou graag advies willen hoe ik dit het beste kan aanpakken.
Natuurlijk heb ik hierbij ook de vraag hoe sterk ik sta in deze case. Ga ik dit altijd winnen en moeten hun het kosteloos oplossen of maak ik weinig kans?

Als laatste is er ook een beschadiging aan een muur in de keuken ontstaan tijdens de laatste werkzaamheden. Ik beweer dat hun dit hebben gedaan, hun beweren andersom.
Dit punt heeft een iets lagere prioriteit omdat deze reparatie natuurlijk om minder geld gaat, maar ik wil het alvast wel melden en wil graag weten wat mijn rechten zijn als consument en bij wie de bewijslast ligt.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,


Advocaat/Jurist nodig?

Plaats uw aanvraag en ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van juristen. Gratis en zonder verplichtingen!
Offertes aanvragen »

Aanmelden als professional?

Wilt u offerte-aanvragen ontvangen en toegang krijgen tot nieuwe klanten? Meld u dan aan als professional op Offerti!
Aanmelden als professional »

Eerdere offerte-aanvragen voor een Advocaat/Jurist

Advocaat gezocht voor hulp bij het regelen van een scheiding
Toelichting op de werkzaamheden Ik wil scheiden en ik wil een advocaat nodig. Een van de partijen wil eenzijdig scheiden aanvragen. Graag hulp en advies hoe hier mee om te gaan. Rechtsgebied: Familiezaken (erfenis, scheiding, ed)... » meer
Advocaat gezocht voor uitleg en mogelijkheden vaststellingsovereenkomst in verband met verlaten werkgever
Toelichting op de werkzaamheden: Advocaat/Jurist gezocht Graag een advocaat voor uitleg van mogelijkheden vaststellingsovereenkomst in verband met verlaten werkgever. --- Deadline: Graag zo spoedig mogelijk... » meer
Advocaat gezocht omdat ik wat zaken uit wil zoeken bij verhuur appartement door mijn broer
Toelichting op de werkzaamheden: Advocaat/Jurist gezocht Waarvoor zoekt u een jurist of advocaat? Familiezaken (erfenis, scheiding, ed) Toelichting Ik ben met mijn broer mede-eigenaar van een appartement in Rotterdam. Ik ben woonachtig in het buitenland en ik vermoed dat mijn broer kamers verhuurt zonder mijn toest... » meer
Advocaat gezocht omdat ik onder druk word gezet om een concept overeenkomst te ondertekenen betreft het verdelen van huis/hypotheek met mijn ex-partner
Toelichting op de werkzaamheden: Advocaat/Jurist gezocht Waarvoor zoekt u een jurist of advocaat? Familiezaken (erfenis, scheiding, ed) Toelichting Ik word onder druk gezet om een concept overeenkomst te ondertekenen betreft het verdelen van huis/hypotheek met mijn ex-partner, terwijl ik hier niet akkoord mee ga en... » meer
Advocaat gezocht voor hulp bij vaststellen en maken van afspraken over alimentatie
Toelichting op de werkzaamheden: Advocaat/Jurist gezocht Waarvoor zoekt u een jurist of advocaat? Familiezaken (erfenis, scheiding, ed) Toelichting Gaat om vaststellen en maken van afspraken over Alimentatie. --- Deadline: Graag zo spoedig mogelijk... » meer

» Meer offerte-aanvragen voor juristen

Over Offerti
Contact
Over Offerti
Hoe werkt Offerti?
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Sitemap

Werken met Offerti
Offertes aanvragen
Aanmelden als professional
Premium account
Partners/Affiliates
Bedrijvengids
Blog

Bedrijfsgegevens
Offerti BV
Noorderstraat 66
1017 TV Amsterdam
Kvk: 50196049

© Offerti 2009-2024