Jurist gezocht om juridische procedure te voorkomen, we moeten binnen 5 dagen 5.207,43 aan aannemer betalen


23 september 2016
Hoogeveen
Drenthe

Vakgebied Juridisch

Omschrijving

Jurist gezocht om juridische procedure te voorkomen, we moeten binnen 5 dagen 5.207,43 aan aannemer betalen

Toelichting op de situatie
Geachte heer, mevrouw.,

We hebben een conflict met de aannemer waar we met een handdruk akkoord gegaan zijn met een offerte op 20 -08 -2013 met de totale kosten voor de verbouwing van 20.649 euro exclusief btw .
We konden bij de gemeente voor dit bedrag een stimuleringslening krijgen, daarvoor moest de aannemer een gespecificeerde offerte maken. Dit heeft hij op 27-01-2014 gedaan met btw en tevens aangepast en kwam het nu uit op een bedrag van 26.971 euro. Hier is ook het meerwerk meegerekend.

Om kort aan te geven wat het conflict is is dat de uiteindelijke rekening op 33.967,31 euro kwam, dit is een heel wat meer dan dat was afgesproken.
We konden niet geloven dat er zoveel meerwerk was geweest. Ook dat er bv een post staat van de installateur van 5000 euro ex btw en uiteindelijk totaal op 10.219,25 uit kwam.
Toen we diverse keren hadden aangegeven waarom er een post voor de installateur door de aannemer is neergezet en deze niet door de installateur is gedaan moest ik me niet met hun werkwijze bemoeien.

Ook hebben we gemeend om iemand van eigen huis erbij te moeten halen die 9 punten had genoteerd die zij moesten herstellen waarvan er enkele niet meer te herstellen vielen.
Doordat er geen enkele vertrouwen meer was in deze aannemers hebben we dit door anderen laten doen en sommige door mijzelf.
Wel heeft de aannemer aangeboden om dit te herstellen, maar sommige fouten waren echt niet meer te herstellen

Ook hebben wij er zelf veel aan meegewerkt door sloopwerkzaamheden te verrichten en het opruimen/wegbrengen van alle puin. Dit zien we niet terug op de factuur. Zo ook de post container, die er helemaal niet is geweest.

Zo zijn er diverse meningsverschillen geweest. Er was weinig communicatie mogelijk, als er wat werd afgesproken over bijv. een afzuigsysteem, dan hadden zij het plafond er al in en moesten we naar een andere oplossing zoeken.
Wij hebben een bedrag van 30.000 euro betaald.
We hebben nog voorgesteld om de rijdende rechter erbij te halen. Een van de aannemer heeft mij toen letterlijk uitgescholden .

Nu hebben we een urgent bericht gehad van de VK Incasso bv om binnen 5 dagen een bedrag met rente over te maken van 5207,43, zo niet dan wordt er een juridische procedure gestart.
Op de brief staat de 2e herinnering van VK incasso, maar dit is voor ons de eerste die we hebben ontvangen.

Kunnen we dit afwachten of zijn we verplicht actie te ondernemen?


Advocaat/Jurist nodig?

Plaats uw aanvraag en ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van juristen. Gratis en zonder verplichtingen!
Offertes aanvragen »

Aanmelden als professional?

Wilt u offerte-aanvragen ontvangen en toegang krijgen tot nieuwe klanten? Meld u dan aan als professional op Offerti!
Aanmelden als professional »

Eerdere offerte-aanvragen voor een Advocaat/Jurist

Advocaat gezocht voor opstellen brief aansprakelijk stellen van aannemersbedrijf dat nu niet meer reageert
Toelichting op de werkzaamheden: Advocaat/Jurist gezocht Schade veroorzaakt door aannemersbedrijf. Aansprakelijk gesteld, maar bedrijf reageert nergens meer op. Brief van advocaat nodig om hen aan te sporen en evt. 1 adviesgesprek om te zien of beslaglegging op hun rekeningen mogelijk is. Rechtsgebied: Anders (geef... » meer
Advocaat gezocht voor hulp bij het regelen van een scheiding
Toelichting op de werkzaamheden Ik wil scheiden en ik wil een advocaat nodig. Een van de partijen wil eenzijdig scheiden aanvragen. Graag hulp en advies hoe hier mee om te gaan. Rechtsgebied: Familiezaken (erfenis, scheiding, ed)... » meer
Advocaat gezocht voor uitleg en mogelijkheden vaststellingsovereenkomst in verband met verlaten werkgever
Toelichting op de werkzaamheden: Advocaat/Jurist gezocht Graag een advocaat voor uitleg van mogelijkheden vaststellingsovereenkomst in verband met verlaten werkgever. --- Deadline: Graag zo spoedig mogelijk... » meer
Advocaat gezocht omdat ik wat zaken uit wil zoeken bij verhuur appartement door mijn broer
Toelichting op de werkzaamheden: Advocaat/Jurist gezocht Waarvoor zoekt u een jurist of advocaat? Familiezaken (erfenis, scheiding, ed) Toelichting Ik ben met mijn broer mede-eigenaar van een appartement in Rotterdam. Ik ben woonachtig in het buitenland en ik vermoed dat mijn broer kamers verhuurt zonder mijn toest... » meer
Advocaat gezocht omdat ik onder druk word gezet om een concept overeenkomst te ondertekenen betreft het verdelen van huis/hypotheek met mijn ex-partner
Toelichting op de werkzaamheden: Advocaat/Jurist gezocht Waarvoor zoekt u een jurist of advocaat? Familiezaken (erfenis, scheiding, ed) Toelichting Ik word onder druk gezet om een concept overeenkomst te ondertekenen betreft het verdelen van huis/hypotheek met mijn ex-partner, terwijl ik hier niet akkoord mee ga en... » meer

» Meer offerte-aanvragen voor juristen

Over Offerti
Contact
Over Offerti
Hoe werkt Offerti?
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Sitemap

Werken met Offerti
Offertes aanvragen
Aanmelden als professional
Premium account
Partners/Affiliates
Bedrijvengids
Blog

Bedrijfsgegevens
Offerti BV
Noorderstraat 66
1017 TV Amsterdam
Kvk: 50196049

© Offerti 2009-2024